huisarts R.J. de vos

Welkom bij huisartsenpraktijk de Vos

Praktijkinformatie 


Huisartsenpraktijk de Vos biedt toegankelijke, professionele, kosteneffectieve huisartsgeneeskundige zorg aan haar patiënten om zo een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van de bewoners van haar zorggebied. Wij werken nauw samen met andere zorgverleners in de 1e lijn.

Daarbij hanteren wij de volgende uitgangspunten:

  • Patiënten worden altijd bij de besluitvorming rond behandelingen betrokken.
  • Onze zorg is gericht op patiëntveilig handelen, doeltreffendheid, doelmatigheid en het voorkomen van medicalisering.

Wij bieden zorg aan patiënten in de postcodegebieden 7241, 7242 en 7244 van de gemeente Lochem.  

Onze praktijk heeft sinds juni 2012 het keurmerk ‘Geaccrediteerde Praktijk’ van het Nederlands Huisartsen genootschap (NHG). Dit betekent dat onze praktijk voldoet aan de kwaliteitseisen die het NHG stelt en dat onze praktijk actief werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de patiëntenzorg. Dit keurmerk wordt jaarlijks getoetst met een audit van het NPA. Wij zijn er trots op dat wij deze toets elk jaar met glans doorstaan en dit keurmerk weten te behouden!

Corona virus en praktijkvoering

Het zijn onrustige en onzekere tijden nu de corona-epidemie zich aan het uitbreiden is. Dat snappen wij maar we laten u niet in de steek! Blijft u vooral rustig en volg onze adviezen op. Wij houden ons aan de landelijke afspraken die gemaakt zijn in de gezondheidszorg. Daarom gaan we de zorg in de praktijk iets anders regelen de komende weken. Waarom?

  1. Vanaf vandaag beschouwen we iedereen met acute luchtwegklachten (dan wel met of zonder koorts) als zijnde “besmet” met corona, ook al bent u hier niet op getest. Testen heeft geen toegevoegde waarde voor de behandeling.
  2. Alle recente maatregelen die u via de media vernomen heeft, zijn bedoeld om verspreiding van het virus te vertragen en daarmee een piekbelasting in de ziekenhuizen te voorkomen. Het samenbrengen van mogelijk besmette mensen bij andere kwetsbare patiënten in een huisartsenpraktijk of apotheek is daarom GEEN goed idee.

LET OP: ontwikkelt u of uw kind acute luchtwegklachten, dat wil zeggen loopneus, “snotneus”, niezen, snotteren, verstopte neus, verkouden, hoesten, kuchen, keelpijn? Lees dan onderstaande instructie wat u moet doen:

  1. Krijgt u luchtwegklachten zonder koorts en bent u GEZOND: ziek uit! (zie thuisarts.nl) KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK!
  2. Heeft u luchtwegklachten EN koorts (>38.5 graden Celcius) EN bent u GEZOND: ziek uit! (zie thuisarts.nl) KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK! Neem contact op als de koorts na vijf dagen nog niet gedaald is.
  3. Heeft u luchtwegklachten EN/OF koorts EN bent u:

-          Ouder dan 70 jaar OF

-          Hart- of longpatiënt OF

-          Diabetespatiënt OF

-          Bekend met een verzwakte afweer (chemotherapie, methotrexaat) KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK!

Bel met de assistente. We maken dan een inschatting of een visite danwel andere adviezen/maatregelen noodzakelijk zijn!

De spreekuren voor patiënten met een hoge bloeddruk, suikerziekte en astma/COPD worden geannuleerd en worden indien nodig omgezet naar een telefonisch consult. Ook de afspraken met de POH-GGZ zullen niet doorgaan en omgezet worden naar een telefonische consulten. De reden hiervoor is om alle contacten tussen mensen zo beperkt mogelijk te houden. Op deze manier gaan we eventuele besmettingen tegen.

Heeft u een andere zorgvraag? Dan kunt u ons altijd bellen, we zullen proberen of we de klacht telefonisch kunnen afhandelen. Als een beoordeling op het spreekuur of een visite noodzakelijk is, dan staan we uiteraard voor u klaar. Klachten of vragen die kunnen wachten graag uitstellen tot de corona-epidemie weer op zijn retour is.

De druk op ons als huisartsen en assistentes zal waarschijnlijk groot worden de komende weken, dus we hopen op uw begrip voor deze ingestelde maatregelen! Mochten er wijzigingen komen dan verneemt u dat via de website.

OPENINGSTIJDEN
Huisartsenpraktijk Het Oude Postkantoor is op werkdagen geopend van
08.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 17.00 uur.

Informatie over de openingstijden per praktijk vindt u op de eigen websites.

Locatie

Huisartsenpraktijk
Het Oude Postkantoor
Markt 7
7241 AA Lochem

2020 - huisartsenpraktijk Het Oude Postkantoor Ontwerp: Ovii